Bijzondere Vergaderlocaties

“Ik houd van bijzondere locaties met een verhaal en dat heeft Villa Jongerius.”
Anneke Wijdekop – Medicore

Welkom bij Villa Jongerius

  • Parkeervoorzieningen op eigen terrein
  • Intimiteit en huiselijkheid als grote kracht
  • Alle gerechten worden in eigen keuken gemaakt, vers en ambachtelijk
  • Centraal gelegen: op loopafstand van Utrecht CS

Vergaderen moet meer zijn dan een samenkomst in een standaard ruimte. Een inspirerende omgeving geeft een vergadering een unieke sfeer, en zorgt er soms zelfs voor dat er nog lang nagepraat wordt over die bijzondere vergadering.

Vergaderen met een verhaal

Villa Jongerius weerspiegelt het verhaal van de familie die in het huis heeft gewoond. De zalen zijn vernoemd naar familieleden en de inrichting is geïnspireerd op hun karakter. De Hella kamer met een vrolijke mix van Hollandse traditie gecombineerd met het eigentijdse design van Hella Jongerius, de huiselijke en warme Heinnie kamer en de zakelijke zalen van Jan en Frans met de overdekte balkons en het uitzicht op de veranderende, zich ontwikkelende omgeving. De tuin en de terrassen bieden u en uw gasten volop gelegenheid om van het groen en de buitenlucht te genieten.

“De Villa maakt vaak wat los bij de deelnemers aan onze bijeenkomsten. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in de locatie en het verhaal erachter. De ‘standaard’ vergaderlocaties zijn toch vaak weinig inspirerend. We maken meestal gebruik van de Heinnie kamer, de kamer die ik de meest karakteristieke sfeer van de Villa vind hebben.”

Anneke Wijdekop – Medicore

Gastvrij – ook voor de organisatie

Villa Jongerius biedt vele mogelijkheden voor vergaderingen, trainingen, bedrijfspresentaties, ontvangsten, recepties, lunches en diners voor kleine en grote gezelschappen. Bij Villa Jongerius wordt flexibel ingespeeld op uw wensen en is er oog voor detail. De locatie is op 15 minuten lopen vanaf het Centraal Station en biedt een aantal parkeervoorzieningen naast de Villa.

Wij adviseren u graag over de meest geschikte ruimte voor u, afhankelijk van het doel van uw bijeenkomst en de groepsgrootte. Alle kamers hebben een eigen terras of balkon, veel daglicht, zijn voorzien van klimaatsystemen en hebben gratis Wi-Fi. De Villa beschikt, naast de huiskapel, over vier inspirerende multifunctionele kamers.

“Ze zijn gastvrij, staan altijd klaar en denken ook proactief mee om de bijeenkomst tot een succes te maken. Dat is erg prettig.”

Anneke Wijdekop – Medicore

Mogelijkheden

Bel of mail met Bernadette & Maaike!

Heeft u interesse in het organiseren van een bijeenkomst of congres? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

(030) 2930510 | info@villajongerius.nl

Beschikbaarheid opvragen Bekijk zalen Prijzen zalen Prijzen catering

Het bijzondere verhaal achter Villa Jongerius

Jan Jongerius werd in 1888 geboren in een Utrechts hoveniersgeslacht. Hij groeide op in een tijd waarin gemotoriseerd vervoer in opkomst was en kwam daar voor het eerst mee in aanraking tijdens het leveren van groente en fruit aan de diverse kazernes in Utrecht. Hoewel het kweken van groente en fruit zijn belangstelling bleef houden, leidde zijn interesse in auto’s ertoe dat hij begon met het verkopen en maken van vervoersmiddelen.

In Utrecht kwam hij al gauw bekend te staan als Jan Ford, en uiteindelijk groeide hij zelfs uit tot de grootste Forddealer in Nederland. Zijn bedrijf, de Jan Jongerius NV, had in zijn toptijd meer dan 650 werknemers; één van de grootste werkgevers van Utrecht.

Jan Jongerius en zijn familie waren katholiek. Hij droeg dat uit in zijn personeelsbeleid, in zijn charitatieve activiteiten en in zijn eigen leven: toen hij de Villa liet bouwen, kwam daar ook een huiskapel in, waar hij vervolgens dagelijks te vinden was. Hij ontving een pauselijke onderscheiding: hiernaast poseert hij in de daarbij horende kledij.

Jan Jongerius liet graag zien dat hij een succesvol zakenman was. Zijn Villa met een monumentale hal was daar een voorbeeld van, maar ook bijvoorbeeld de sigaren met zijn eigen beeltenis op het bandje. Jan Jongerius is gestorven in 1941. Het bedrijf werd verder geleid door zijn broer Co. De exploitatie van het huidige vergader en evenementencomplex Villa Jongerius is in handen van de kleinkinderen van Jan Jongerius. Villa Jongerius is met recht een familiebedrijf: in de Villa is het goed mogelijk dat uw drankje geserveerd wordt door een achterkleinkind van Jan Jongerius!