Ervaringen Medicore bij Villa Jongerius

De villa heeft inmiddels een brede groep (vaste) gebruikers. In deze serie vertellen gasten over hun ervaringen bij de villa.

Anneke werkt als marketeer bij Medicore, bijna buren van Villa Jongerius, want het bedrijf is gevestigd verderop aan de Kanaalweg. Medicore ontwikkelt elektronische patiëntendossiers voor de ziekenhuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, de zintuiglijk gehandicaptenzorg en de maatschappelijke opvang. Anneke organiseert zo’n 6 à 7 keer per jaar kennisbijeenkomsten in Villa Jongerius, één van haar taken als marketeer.

Ze legt uit dat de kennisbijeenkomsten voor zowel bestaande klanten van Medicore, als voor prospects zijn. Het zijn levendige sessies, waar veel van elkaar geleerd wordt omdat er niet alleen kennisoverdracht plaatsvindt over een actueel onderwerp, maar ook veel ruimte is voor discussie. Best practices worden bijvoorbeeld gedeeld en bij de aansluitende netwerkborrel waar de deelnemers verder van gedachten wisselen. Volgens Anneke heeft de organisatie van de kennisbijeenkomsten in Villa Jongerius meerdere voordelen, zowel voor de deelnemers als voor Medicore. ”De locatie is ideaal vanwege de centrale ligging in het land én de ideale ligging in de stad Utrecht”, vertelt Anneke. ”De deelnemers komen vaak uit alle hoeken van het land. Dan is het belangrijk een goed bereikbare locatie te kiezen. Villa Jongerius is zowel met de auto, dichtbij de uitvalswegen, als vanaf het Centraal Station goed te bereiken. En ook is er voldoende parkeergelegenheid, wat erg prettig is. Voor Medicore is de locatie ideaal, omdat het slecht een paar minuten rijden van ons kantoor is.”

Anneke woont in de buurt van de villa en heeft het proces van verval tot nu gezien. “Voordat ik bij Medicore kwam werken, wist ik niet waarvoor de villa nu werd gebruikt”, zegt ze. “Totdat ik mijn eerste kennisbijeenkomst mocht organiseren en hoorde dat deze steevast in Villa Jongerius worden gehouden. Ik had er meteen een goed gevoel bij. Ik houd van bijzondere locaties met een verhaal en dat heeft Villa Jongerius. De villa maakt vaak wat los bij de deelnemers aan onze bijeenkomsten. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in de locatie en het verhaal erachter. De ‘standaard’ vergaderlocaties zijn toch vaak weinig inspirerend. We maken meestal gebruik van de Heinnie kamer, de kamer die ik de meest karakteristieke sfeer van de villa vind hebben”.

Anneke waardeert ook de betrokkenheid van de medewerkers van de villa. “Ze zijn gastvrij, staan altijd klaar en denken ook proactief mee om de bijeenkomst tot een succes te maken. Dat is erg prettig.” Inmiddels kent ze het verhaal van de villa en is ze op de hoogte van de uitbreiding met het Jongeriuskantoor. Desgevraagd zou ze zeker geïnteresseerd zijn om een bijeenkomst in het kantoor te gaan organiseren in de toekomst, mits het mogelijk wordt om van grotere ruimtes gebruik te maken, maar vooral als het weer een locatie met een verhaal wordt. Nou, aan beide eisen zal worden voldaan Anneke, je bent van harte welkom!

Tekst en fotografie: André Russcher