Buiten bij Jongerius

De Villa en het voormalig Jongerius Hoofdkantoor liggen in een groene oase midden in de stad!

De Villa wordt omringt door een architectonische tuin en de beide gebouwen zijn verbonden met een monumentale pergola.

Bij mooi weer lunchen en borrel op het terras van de monumentale pergola!

 

Borrelen in het groen! Bij mooi weer uw bijeenkomst afsluiten met een gezellige borrel op het terras!

Dat kan bij Villa Jongerius!

 

Eigen buitenruimte 

In de Villa kunt u bij alle kamers gebruik maken van uw eigen buitenruimte. Iedere kamer heeft een eigen terras of balkon met uitzicht over de Veillinghaven.

Architecttonische omgeving

Zover bekend is er geen architect betrokken geweest bij het ontwerp van de villa en het voormalig Hoofdkantoor. Aangenomen wordt dat Jan Jongerius, met wat hulp hier en daar, het ontwerp zelf heeft gemaakt. Dit geldt evenzeer voor het ontwerp van de tuin. Jan begon als hovenier in het bedrijf van zijn familie. Ondanks de overstap van groente en fruit naar petroleum en auto’s is Jan (met veel personeel uiteraard) blijven tuinieren. De architectonische tuin en monumentale pergola zijn afgelopen jaren met veel aandacht en liefde in oude glorie hersteld!

De gasten van Villa Jongerius kunnen hier op mooie dagen optimaal van genieten!