Inspirerende meetings
bij een gastvrij familiebedrijf

ICONISCHE LOCATIE VOOR ZAKELIJKE BIJEENKOMSTEN:
 • 2 duurzame rijksmonumenten verbonden door een pergola in een groene oase in de stad
 • een grote zaal tót 150 personen in theateropstelling
 • 11 sfeervolle zalen voor subsessies
 • eigen catering vers en ambachtelijk gemaakt
 • gratis parkeerplaatsen op eigen terrein
 • op 15 minuten loopafstand van Utrecht CS

Geheel in de traditie van de familie staat de gast centraal!

Villa Jongerius is een duurzaam monumentale vergaderlocatie en in alles weerspiegelt het verhaal van de familie Jongerius die in het huis gewoond heeft en die in het voormalig Hoofdkantoor gewerkt heeft. Villa Jongerius is een bijzondere high end locatie voor uw zakelijke congres, bijeenkomst of vergadering.

Welkom bij Villa Jongerius

Voor bijeenkomsten in een unieke ambiance

“Een locatie met karakter, voldoende parkeerplekken en goed te bereiken met OV.”

“Goede catering en totale ontzorging”

“Ze zijn gastvrij, staan altijd klaar en denken proactief mee om de bijeenkomst tot een succes te maken.”

Opdrachtgever aan het woord

Dit is Roos Janssen, programmamanager bij Het Groene Brein & Transitieagenda Consumptiegoederen. Een tevreden opdrachtgever hier aan het woord:
“We hebben een jaarlijks stakeholder-evenement gehad bij Villa Jongerius. Niet alleen de gasten maar ook wij als organisatie hebben een warme ontvangst ervaren. Het is voelbaar dat dit een familiebedrijf is. Daarnaast was het echt super strak georganiseerd, bij de voorbereiding werd alles tot in de puntjes geïnventariseerd. Maar ook tijdens het evenement staat het team flexibel voor je klaar. Kleine dingen als een fotograaf rondleiden en briefen zijn echt heel erg prettig in de voorbereiding van zo’n dag. Een absolute (circulaire!) aanrader!” Kijk hier voor alle ervaringen.

 

FIEN Industrieel Erfgoed Prijs!

Villa Jongerius wint de Industrieel Erfgoedprijs 2021! De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) Prijs 2021 is gewonnen door het voormalige Jongerius Hoofdkantoor. De prijs is een eerbetoon aan initiatieven voor het behoud, restauratie en herbestemming van industrieel erfgoed in Nederland. Uit de vele inzendingen is door de jury het voormalige Jongerius Hoofdkantoor gekozen. De jury was van oordeel dat de restauratie een indrukwekkend resultaat heeft. “De herbestemming met vergaderruimtes is op een verantwoorde wijze uitgevoerd, met respect voor de monumentale waarden van het gebouw”.

Wij zijn trots op deze mooie waardering!

Uniek en duurzaam rijksmonument!

Villa Jongerius doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit voor de gasten. Het dak van het gerestaureerde voormalige Hoofdkantoor is voorzien van een dikke isolatielaag en zonnepanelen. Ook de buitenzijde is ingepakt met een warme isolatiedeken. Het pand wordt verwarmd middels een lucht-waterwarmtepomp en bij hele koude dagen bijverwarmd met een e-ketel. Een gesloten circulatiesysteem zorgt voor frisse, gezonde lucht waarbij de warme en koude lucht gebalanceerd worden en energie wordt bespaard.  Alle verlichting is uitgevoerd met LED armaturen. Door deze duurzaamheid aspecten te vervangen door duurzame toepassingen is het rijksmonument nagenoeg energieneutraal wat voor een rijksmonument uit de jaren dertig uniek is. Een bijzonder gebouw als vergader- en congreslocatie met een gezonde toekomst!

Nationaal Monumenten Portaal

Villa Jongerius werkt als rijksmonument samen met het Nationaal Monumenten Portaal. Het portaal is voor iedereen die een monument wil beleven, kopen of huren. Klik op het logo en laat u inspireren!

Welkom bij familie Jongerius!

De kleinkinderen van Jan Jongerius voeren met “liefde & passie” de exploitatie in eigen beheer uit. Daarom is de sfeer huiselijk, hartelijk en gastvrij. U bent er echt te gast! Bij de familie Jongerius kunt u rekenen op:

 • persoonlijke aandacht & maatwerk
 • flexibiliteit in dienstverlening
 • oog voor sfeer & details
 • ambachtelijk, eerlijk & lekker eten
 • met als resultaat een geslaagde bijeenkomst!