Vergaderlocatie in Utrecht

“Wij zochten een locatie met karakter, voldoende parkeermogelijkheden en centraal gelegen in het land waarbij de plus van Villa Jongerius ook nog eens is dat het fantastisch te bereiken is met het OV!”
Esther Verberkmoes – Oud Reuchlin & Boelen

Welkom bij Villa Jongerius

  • Op loopafstand van Utrecht CS
  • Parkeervoorzieningen op eigen terrein
  • Vergaderzalen met een bijzonder verhaal
  • Uniek en inspirerend vergaderen

Uniek & inspirerend vergaderen! Bent u op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie, een exclusief gevoel en persoonlijke aandacht voor u en uw gasten? Villa Jongerius biedt vele mogelijkheden voor vergaderingen, trainingen, bedrijfspresentaties, ontvangsten, recepties, lunches en diners voor kleine en grote gezelschappen. De perfecte setting voor creatief en inspirerend vergaderen waarbij uw gasten ook culinair aan niets zal ontbreken!

“Goede catering, de totale verzorging. En wat ook erg leuk was: dat er voor onze gasten diverse rondleidingen worden georganiseerd. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en ook zeer gewaardeerd.”
Linda de Kiefte – FAKRO Nederland

Bel of mail met Bernadette & Maaike!

Heeft u interesse in het organiseren van een bijeenkomst of congres? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

(030) 2930510 | info@villajongerius.nl

Beschikbaarheid opvragen Bekijk zalen Prijzen zalen Prijzen catering

Vergaderen met een verhaal

Villa Jongerius weerspiegelt het verhaal van de familie die in het huis heeft gewoond. De zalen zijn vernoemd naar familieleden en de inrichting is geïnspireerd op hun karakter. De Hella kamer met een vrolijke mix van Hollandse traditie gecombineerd met het eigentijdse design van Hella Jongerius, de huiselijke en warme Heinnie kamer en de zakelijke zalen van Jan en Frans met de overdekte balkons en het uitzicht op de veranderende, zich ontwikkelende omgeving. De tuin en de terrassen bieden u en uw gasten volop gelegenheid om van het groen en de buitenlucht te genieten.

“Een mooie locatie met een goed niveau, en dat bleek bijvoorbeeld ook door het actief meedenken vanuit Villa Jongerius. Dat vonden wij fantastisch! Wellicht breiden wij in de toekomst onze proeverij nog eens uit en komen we terug om ook van de mogelijkheden van het gerestaureerde kantoor gebruik te maken.”

Esther Verberkmoes – Oud Reuchlin & Boelen

In maart 2018 zal het gerestaureerde Jongerius Kantoor, dat zich achter de Villa Jongerius bevindt, open gaan. Het Kantoor biedt nog meer mogelijkheden voor congressen en vergaderingen. De grote zaal op de begane grond heeft een capaciteit van 150 personen in theateropstelling en is voorzien van de nieuwste audiovisuele middelen. Voor subsessies zijn diverse kleinere ruimtes beschikbaar, zowel op de eerste verdieping van het Jongerius Kantoor als in Villa Jongerius. Het sfeervolle Grand Café op de begane grond is voor onze gasten beschikbaar voor ontvangsten, koffie- en lunchpauzes en een borrel.

Op de eerste verdieping zijn vier vergaderzalen, waarvan twee met een capaciteit van 75 personen in theateropstelling of 40 personen in vergaderopstelling. Verder zijn er twee kleinere zalen met een capaciteit van 35 personen in theateropstelling of 20 personen in vergaderopstelling.

Mogelijkheden

Het bijzondere verhaal achter Villa Jongerius

Jan Jongerius werd in 1888 geboren in een Utrechts hoveniersgeslacht. Hij groeide op in een tijd waarin gemotoriseerd vervoer in opkomst was en kwam daar voor het eerst mee in aanraking tijdens het leveren van groente en fruit aan de diverse kazernes in Utrecht. Hoewel het kweken van groente en fruit zijn belangstelling bleef houden, leidde zijn interesse in auto’s ertoe dat hij begon met het verkopen en maken van vervoersmiddelen.

In Utrecht kwam hij al gauw bekend te staan als Jan Ford, en uiteindelijk groeide hij zelfs uit tot de grootste Forddealer in Nederland. Zijn bedrijf, de Jan Jongerius NV, had in zijn toptijd meer dan 650 werknemers; één van de grootste werkgevers van Utrecht.

Jan Jongerius en zijn familie waren katholiek. Hij droeg dat uit in zijn personeelsbeleid, in zijn charitatieve activiteiten en in zijn eigen leven: toen hij de Villa liet bouwen, kwam daar ook een huiskapel in, waar hij vervolgens dagelijks te vinden was. Hij ontving een pauselijke onderscheiding: hiernaast poseert hij in de daarbij horende kledij.

FOTO

Jan Jongerius liet graag zien dat hij een succesvol zakenman was. Zijn Villa met een monumentale hal was daar een voorbeeld van, maar ook bijvoorbeeld de sigaren met zijn eigen beeltenis op het bandje. Jan Jongerius is gestorven in 1941. Het bedrijf werd verder geleid door zijn broer Co. De exploitatie van het huidige vergader en evenementencomplex Villa Jongerius is in handen van de kleinkinderen van Jan Jongerius. Villa Jongerius is met recht een familiebedrijf: in de Villa is het goed mogelijk dat uw drankje geserveerd wordt door een achterkleinkind van Jan Jongerius!