Congreslocatie Utrecht

Villa Jongerius biedt..

  • congreslocatie tot 300 personen verdeeld over alle zalen
  • een theaterzaal tót 150 personen plenair
  • 11 verschillende subzalen in de Villa én het voormalige Hoofdkantoor
  • gratis parkeerplaatsen op eigen terrein
  • op loopafstand (15 minuten) van Utrecht CS

“Goede catering, de totale verzorging. En wat ook erg leuk was: dat er voor onze gasten diverse rondleidingen worden georganiseerd. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en ook zeer gewaardeerd.” – Linda de Kiefte, FAKRO Nederland

Bijzondere locatie in Utrecht

Villa Jongerius is een bijzondere congreslocatie met een uniek verhaal in Utrecht dicht bij het Centraal Station en beschikt over een aantal gratis parkeerplaatsen.

Wij maken van uw congres een succes!

Het verhaal achter Villa Jongerius

Jan Jongerius werd in 1888 geboren in een Utrechts hoveniersgeslacht. Hij groeide op in een tijd waarin gemotoriseerd vervoer in opkomst was en kwam daar voor het eerst mee in aanraking tijdens het leveren van groente en fruit aan de diverse kazernes in Utrecht. Hoewel het kweken van groente en fruit zijn belangstelling bleef houden, leidde zijn interesse in auto’s ertoe dat hij begon met het verkopen en maken van vervoersmiddelen.

In Utrecht kwam hij al gauw bekend te staan als Jan Ford, en uiteindelijk groeide hij zelfs uit tot de grootste Forddealer in Nederland. Zijn bedrijf, de Jan Jongerius NV, had in zijn toptijd meer dan 650 werknemers; één van de grootste werkgevers van Utrecht.

Jan Jongerius en zijn familie waren katholiek. Hij droeg dat uit in zijn personeelsbeleid, in zijn charitatieve activiteiten en in zijn eigen leven: toen hij de Villa liet bouwen, kwam daar ook een huiskapel in, waar hij vervolgens dagelijks te vinden was. Hij ontving een pauselijke onderscheiding: hiernaast poseert hij in de daarbij horende kledij.

Jan Jongerius liet graag zien dat hij een succesvol zakenman was. Zijn Villa met een monumentale hal was daar een voorbeeld van, maar ook bijvoorbeeld de sigaren met zijn eigen beeltenis op het bandje. Jan Jongerius is gestorven in 1941. Het bedrijf werd verder geleid door zijn broer Co. De exploitatie van het huidige vergader en evenementencomplex Villa Jongerius is in handen van de kleinkinderen van Jan Jongerius. Villa Jongerius is met recht een familiebedrijf: in de Villa is het goed mogelijk dat uw drankje geserveerd wordt door een achterkleinkind van Jan Jongerius!

Bel of mail met Bernadette & Maaike!

Heeft u interesse in het organiseren van een bijeenkomst of congres? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

(030) 2930510 | info@villajongerius.nl

Beschikbaarheid opvragen Bekijk zalen Prijzen zalen Prijzen catering