Jan junior ‘autoverkoper en huisvader’

 

Jan Junior was het vijfde kind op rij en koos er net als zus Ans voor om te trouwen en kinderen te krijgen. Jan was een vrolijke man en altijd in voor een grapje! Met zijn charme hield hij zich makkelijk staande als goede autoverkoper in het bedrijf van zijn vader. Jan was muzikaal, hield van toneel en een feestje!

Hij trouwde met zijn grote liefde Agnes en het jonge gezin heeft een aantal jaren bij ‘oma Heinnie’ in de Villa gewoond, waar een groot aantal van zijn negen kinderen zijn geboren. Het keerpunt in het leven van Jan junior was het faillissement van het bedrijf begin jaren ’50. Hij werd er een ander mens door en helaas ging zijn gezondheid snel achteruit nadat hij op 42 jarige leeftijd getroffen werd door een hartaanval. Hij was pas 56 jaar toen hij stierf maar gelukkig leeft zijn geest voort in de Villa want zijn dochter Bernadette en kleindochter Maaike werken beiden in het familiebedrijf.

De restauratie

Het schilderij is na al die jaren niet onbeschadigd gebleven. Zo was er waterschade en zat er een scheur in het doek. In Engeland heeft het schilderij jarenlang in de muziekstudio van dochter Marijke gehangen. De scheur was veroorzaakt door een al te enthousiaste drummer. Ook was het schilderij erg vuil en had het een flinke schoonmaakbeurt nodig.