Nieuwsbericht Van Rossem vertelt RTV Utrecht

Van Rossem vertelt

Maarten praat met de familie over de rijke geschiedenis die hun opa en industrieel Jan Jongerius heeft achtergelaten.

Maarten is in mei 2018 bij de heropening van het bijzondere Jongerius Kantoor, onderdeel van Villa Jongerius, aan het Merwedekanaal. Hij praat met de familie over de rijke geschiedenis die hun opa en industrieel Jan Jongerius heeft achtergelaten.

Jan Ford
Zijn bijnaam ‘Jan Ford’ kwam omdat hij de grootste Ford dealer van Nederland was. Dat kwam omdat hij heel vroeg inzag dat de auto een grote invloed op ons dagelijks leven zou gaan hebben. Uiteindelijk zorgde hij voor de vele Texaco benzinepompen langs de wegen en bouwde hij in zijn fabriek ook vele motoren voor o.a. vliegtuigen, auto’s en schepen. De afgelopen jaren is de bijzonder architectonisch ontworpen Villa én Kantoor gerestaureerd. Een reden voor maarten om meer over de geschiedenis te weten te komen.

Bestemming
Villa Jongerius in Utrecht is een voorbeeld van een monument dat een hele ander herbestemming heeft gekregen. Het gebouw aan het water is omgetoverd tot een vergader- en evenementenlocatie. Historicus Maarten van Rossem nam daar recent nog een kijkje en was erg onder de indruk van het pand aan de Kanaalweg.

Aflevering terugkijken
Bekijk hier de hele aflevering terug ‘Van Rossem vertelt’ op RTV Utrecht!